TUKHOLMA

 Copyright©2022 All rights reserved Kaikki oikeudet varataan

POHJOLAN VENETSIA – TUTTU JA TUNTEMATON TUKHOLMA
Ruotsin kuninkaallinen pääkaupunki Tukholma, joka tunnetaan “Pohjoisen Venetsiana” monista vesistöistään ja järvistään, sijaitsee 14 saaren päällä Itämeren länsirannikolla. Se on varmasti yksi kauneimmista merenrantakaupungeista maailmassa. Kaupungin viehättävimpiä nähtävyyksiä ovat:

  • Kungsträdgården – Kuninkaiden puutarha Jussi Björlingin kadulla, Nybrokajen-laivalaituri, National Museum-kansallismuseo ja Moderna-museet
  • Kuninkaallinen Oopperatalo ja Medelhavsmuseet eli Välimeren museo sekä legendaarinen Bagdad Café ovat vierailun arvoisia.
  • Gamla Stan eli Tukholman kuuluisa “vanha kaupunki” sijaitsee Stadsholmen saarella. Siellä on keskiaikaisia ja renesanssittylisen arkkitehtuuria muistuttavia historiallisia, uskonnollisia tai kulttuurirakennuksia kuten Nobelin museo, Ruotsin kuninkaan virallinen residenssi Stockholms Slott eli Kuninkaanlinna, Storkyrkan-Tukholman katedraali.
  • Djurgårdenin saarella on museoita ja muita nähtävyyksiä, kuten eläintarha, ulkoilmamuseo Skansen, Abba-museo, historiallinen Vasa-taistelulaivamuseo, Nordiska Museet ja maankuulu huvipuisto Gröna Lund.
  • Kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta länteen Mälaren järven rannalla sijaitseva Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Drottningholmin kuninkaallinen palatsi kauniine puutarhoineen on myös suosittu nähtävyys. Drottningholmin palatsiin pääsee keskustasta bussilla tai laivalla.

LENTOKENTTÄ-/SATAMAKULJETUKSET OPPAAN KANSSA
Suomenkielinen opas on vastassa lentokentällä/satamassa ja kuljetus hotelliin/kaupunkiin oppaan johdolla autolla tai bussilla.

OPASTETTU KÄVELYKIERROS TUKHOLMASSA
Opastettu kävelykierros on mainio tapa tutustua Tukholman keskustaan.
Järjestämme pienryhmille (1–15 hlöä) tilauksesta opastettuja kävelykierroksia suomen kielellä.
Suosittu kävelykierros Tukholman historiallisessa keskustassa: 2,6 km, kesto 2–3 tuntia.
Hötorget -Heinätori, Konserthuset -kaupungin konserttitalo, Sergels Torg, tunnetuimmat tavaratalot Åhlens, NK ja Gallerian; Kungsträdgården – Kuninkaallinen puutarha, Kansallismuseo, Kuninkaallinen Ooppera, Riksdagshuset -Valtiopäivätalo, Euroopan parhaimpana pidetty Medelhavsmuseum -Välimeren museo sekä legendaarinen Bagdad Café!
Tähän kierrokseen voidaan haluttaessa lisätä käynti Gamla Stanissa ja Nobel-Museossa.

 Tukholma Copyright©2022 All rights reserved Kaikki oikeudet varataan

VENERETKI TUKHOLMAN SAARISTOON
Tutustu kauniiseen Tukholman saaristoon/Tukholman saariston kauneimpiin osiin veneellä. Tarjoamme suosittuja veneretkiä kahdesta tunnista koko päivään toiveittenne mukaan.

Ota yhteyttä meihin olipa kysymys yksityis-, liike- tai ryhmämatkasta.

sähköposti: nordismo@gmail.com  tai   travel@nordismo.com

Nordic Travel Services, Tukholma   Copyright©2022 Kaikki oikeudet pidätetään